Τηλ. Δράμας: 25210 38158 | Τηλ. Θεσσ/νίκης: 2310 270066

BLOG

My Blog

ΦΟΒΙΕΣ (ΦΟΒΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ)

ΦΟΒΙΕΣ  (ΦΟΒΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ)  Φόβος είναι η φυσιολογική αντίδραση σε κάποιο πραγματικό κίνδυνο. Στις φοβίες, ο φόβος είναι υπερβολικός έως π

Φόβος είναι η φυσιολογική αντίδραση σε κάποιο πραγματικό κίνδυνο. Στις φοβίες, ο φόβος είναι υπερβολικός έως παράλογος, που έχει σαν αποτέλεσμα το άτομο να επιθυμεί έντονα την αποφυγή αυτού που φοβάται. Είναι μία παθολογικά φοβική απάντηση σε κάποιο κίνδυνο, ο οποίος μεγαλοποιείται υπερβολικά ή είναι φανταστικός.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ

ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ

Η διαταραχή πανικού είναι ένα «θορυβώδες» σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από διακριτά επεισόδια κρίσεων πανικού, δηλαδή κρίσεις υπερβολικού άγχους και φόβου. Περιλαμβάνει στη συμπτωματολογία της ένα μεγάλο εύρος σωματικών συμπτωμάτων. Πρόκειται για την ίδια κλινική εικόνα που μπορεί να παρουσιασθεί σε συνθήκες έντονης σωματικής άσκησης ή σε συνθήκες απειλητικές για τη ζωή. Στη διαταραχή πανικού οι προσβολές εμφανίζονται ξαφνικά, στα καλά καθούμενα, χωρίς να υπάρχει κάποιος προκλητικός παράγοντας.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

 ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ  και  ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ   ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Η κατάθλιψη είναι μία σοβαρή νόσος που προκαλεί δυσλειτουργίες και ταλαιπωρία σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι η κατάθλιψη είναι αδυναμία της προσωπικότητας ή χαρακτηριολογικό μειονέκτημα. Η κατάθλιψη όμως είναι νόσος - όχι αδυναμία. Το αισιόδοξο μήνυμα που αξίζει να γνωρίζει όλος ο κόσμος είναι ότι η κατάθλιψη θεραπεύεται και οι άνθρωποι μπορούν να επανέλθουν στην προηγούμενη υγιή κατάσταση. Η κατάθλιψη δεν παρουσιάζει μόνον συναισθηµατικά συμπτώματα, αλλά συχνά εκδηλώνεται και με σωματικά συμπτώματα. Τα συχνότερα εμφανιζόμενα σωματικά συμπτώματα είναι οι κεφαλαλγίες, οι στοµαχικές διαταραχές και ο χρόνιος πόνος, που πολλές φορές εκδηλώνεται σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Η κατάθλιψη είναι µία από τις πιο συχνές παθήσεις. Εκδηλώνεται σε ποσοστό 10 με 15% στους άνδρες και στο 20 με 25% των γυναικών για τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδίκτυο (Α΄μέρος)

  Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδίκτυο (Α΄μέρος)

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο, προσφέροντας πρόσβαση στην ψυχαγωγία, στην πληροφορία και στη γνώση μέσω τού διαδικτύου. Προσφέρουν εξαιρετικές και απεριόριστες δυνατότητες που διευκολύνουν αφάνταστα τη ζωή τών ανθρώπων. Οι σύγχρονες κοινωνίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς διαδίκτυο. Διαδικτυακά πληρώνεις λογαριασμούς, κλείνεις εισιτήρια, κάνεις check in, μιλάς μέσω skype, διαδικτυακά γίνονται τηλεδιασκέψεις. Μπορείς άμεσα και υπεύθυνα να πάρεις από υπεύθυνα ιατρικά sitesσημαντικές πληροφορίες, καίριες γνώσεις πάνω σε ιατρικά προβλήματα υγείας που σε απασχολούν, να βρεις και να αγοράσεις οτιδήποτε από την άλλη γωνιά του κόσμου…

Διαβάστε περισσότερα

ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ (ή ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ)

Time for new content

Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής είναι οι υποτροπιάζοντες ψυχαναγκασμοί ή καταναγκασμοί. Οι ψυχαναγκασμοί είναι έμμονες ιδέες, σκέψεις, εικόνες ή παρορμήσεις, που το άτομο δεν τις θέλει, έρχονται από μόνες τους και επιβάλλονται ενάντια στη θέλησή του.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕNIKEYMENH ΑΓΧΩΔΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

The blog tools

Το βασικό χαρακτηριστικό της διαταραχής αυτής είναι το επίμονο και γενικευμένο άγχος που αφορά στο σύνολο σχεδόν των δραστηριοτήτων του πάσχοντος ανθρώπου και που διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες. Συχνά, η διάρκεια της διαταραχής μπορεί να κρατήσει και χρόνια. Η συχνότητα της ΓΑΔ στο γενικό πληθυσμό ανέρχεται περίπου σε 5%.

Διαβάστε περισσότερα